Czym chata bogata...

przekąski

wafelkowe testowanie

Otrzymałam jakiś czas temu do wypróbowania waflowe foremki firmy Vafini. Oczywiście byłam ich bardzo ciekawa. Zaraz też postanowiłam przetestować je na mojej córeczce. Umieściłam w nich warzywa za, którymi nie przepada, jednak połączyłam je z twarogiem. To jest mój sposób na przemycenie niechcianych produktów do brzuszka mojej pociechy, z twarogiem zje prawie wszystko. Okazuje się, że gdy podałam go dodatkowo w ciekawych, chrupiących foremkach efekt był jeszcze lepszy. Córka skończyła posiłek z wielkim uśmiechem  oraz całkiem sporą porcją twarogu na buzi.

Wafelki z twarogowo-warzywnym farszem

  • 1 op. wafelkowych foremek vafini
  • 200 g twarogu
  • 50 g kiełków lucerny
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 garść pestek dyni
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz

 

twaróg wymieszaj z jogurtem,

warzywa umyj,

cebule obierz, duże pomidory przekrój na pół,

zetrzyj na tarce o małych oczkach cebulę i wnętrze  pomidorów (skórkę wyrzuć),

dodaj starte warzywa do twarogu razem z kiełkami i pestkami dyni,

przypraw solą i pieprzem, wymieszaj,

masę nakładaj do waflowych foremek, udekoruj pomidorkami koktajlowymi, kiełkami i pestkami dyni

 

b¹dŸ eko!
Durszlak.pl
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów